Yılan ( Serpent )
yılan
Yılan, Yılanlar, Yılan Resimleri

Yılan sürüngen hayvanlar gurubundan olup derisi pullarla kaplıdır. Yılanların ağız içinde 2 tane zehir dişleri 2 tane de tutma dişi vardır. Yılanlar dünyanın her kıtasında ve her ülkesinde oldukça fazla tür olarak bulunur. Türkiye de bilinen kırk yılan türü yaşamaktadır. Yılanlar

karada yaşadığı gibi suda yaşayan yılan türleri de vardır. Yılanların % 99 zehirlidir. Yılanın rengi, boyu, zehrinin gücü türüne göre değişiklik gösterir. Karada yaşayan yılan türleri su da yaşayan yılan türlerine göre daha fazla zehirlidir. Yapılan araştırmalara göre Brezilya, Birmanya gibi ülkelerde yılan sokması sonucu yılda yaklaşık 2.000 kişi ölmektedir. Dünyada ise yılan sokması sonucu yaklaşık 35.000 kişinin hayatını kaybettiği tespit edilmiştir. Yılanların ne kadar zararlı ve öldürücü olduğunu yapılan istatistikler sonucu görmekteyiz. Yılan zehirlediği avının izini diliyle takip eder, avının ölüsünü bulduktan sonra yutarak beslenir.

Yılan en küçük haşere gurubundan tutunda domuz, geyik, tavşan, köstebek, fare, kurbağa, kuş, balık, yumurta, hatta diğer yılanları yer. Yılan avını vücut ısısı, kokusu ve hareketine göre bulur. Yılan sessizce avına sokulur ve ani vuruş darbesiyle etkisiz hale getirir daha sonra avını yutar. Yılanlarda bilinen bir kulak yapısı olmadığından uzun zamanlar sağır oldukları sanılmıştır. Oysa yılan çenesini yere koyup toprakta oluşan titreşimler sayesinde kendine gelecek olan tehlikeyi duyar. Yılan kendisine çok uzak mesafede olan bir atın ayak sesini toprakta oluşan titreşimler sayesinde kolaylıkla duyar. Yılan kendisine gelen insanın ayak sesini de bu şekilde algılar ve saklanır. Yılan ile sıklıkla karşılaşılmamasının sebebi budur.

Yılanlar yılda en az bir kez deri değiştirirler. Bu olaya gömlek değiştirme denir. Yılanda gömlek değiştirme zamanı geldiğinde yılanın derisi parlaklığını yitirip matlaşır. Bu işlem yaklaşık 2-3 hafta kadar sürer ve bu zaman zarfı içinde yılan pasif olarak yuvalarında yaşar. Yılan deri değiştirme olayını tamamladıktan sonra derisi parlak ve canlı bir renkte olur. Yılanların desenleri türüne, rengine ve yaşadığı ortama göre farklılık gösterir. Yılan derisi çok sağlam olup muhteşem bir görüntüsü vardır. Bu nedenle yılan derisi günümüzde çeşitli eşyalarımızda kullanılmaktadır. özellikle kemer, ayakkabı ve çantada rağbet görmektedir.

yılan yılan

Yılanların üreme şekli yumurtlama yöntemi ile olur bazen de yumurtlama suretiyle üreyen bu yılanlar canlı doğurur. Bu gerçek doğum değildir. Yumurta yılanın vücudu içinde gelişip açılır.  Yavru yılanın üzeri ince bir zarla kaplı şekilde doğar. Yavru yılanın üzerindeki zar doğumdan hemen sonra yırtılır. Yılanlar türüne göre 3 – 50 arası yumurta bırakırlar. Yılanın kuluçka devri yılanın türüne ve iklime göre değişiklik gösterir.
Sıcak havalarda aktif olan yılan soğuk havalarda besin bulamadığından yuvalarına çekilip pasif olarak beslenmeden kış uykusuna yatabilmekte. Havaların ısınmasıyla, doğanın canlanmasıyla yılanlar yuvalarından çıkıp aktif olarak yaşamına devam eder.
Yılan türüne göre genelde zehirli olduğundan yılan sokmasında, ısıran yılanın zehirli olduğunu varsayarak mutlaka hastaneye gidilmeli. Yılan sokması ölümle sonuçlanabilecek ciddi boyutlara ulaşabilir.

Yılanla bireysel mücadele can güvenliğiniz için kesinlikle doğru değildir. Yılanla mücadelede mutlaka haşere ilaçlaması yapan profesyonel firmalardan yardım alınmalı.

 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir