Tatarcık
tatarcık
Tatarcık, Tatarcıklar, Tatarcık Resimleri – Tatarcık Türleri Hakkında Geniş Bilgi Alabilirsiniz

tatarcık sinek türlerindendir. Yapı itibariyle boyları 1 – 3 mm dir. çift kanatlı ve vücutları tüylerle kaplı haşerelerdir. Tatarcığı sinekten ayıran vücudunu saran tüyleridir. Renkleri donuk sarıdır.tatarcık evde loş ışık alan ve karanlık alanlarda, dip köşe bucak

bulabildiği tüm alanlarda saklanır. tatarcık gündüzleri pasif olup geceleri aktiftir. tatarcık geceleri insanlara saldırıp ısırırlar.Tatarcığın ısırdığı bölgede rahatsız edecek şiddette kaşıntı, şişme, kabarcık ve kızarıklık görülür. tatarcık aktif olduğu zaman olan geceleri, insan ve hayvan kanı emerek beslenir.

tatarcık ilaçlama tatarcıklar

tatarcıkları hayvan kümeslerinde, ağıllarda, hayvan atıkları üzerinde, bataklıkta lağım sularında ve mağaralarda sıklıkla görebilmekteyiz. tatarcık gündüzleri mağaralarda, evlerin içinde, ağaç kovuklarında, duvar çatlaklarında ışık almayan ya da loş ışık olan yerlerde pasif olarak yaşar.
tatarcık yumurtlama yöntemi ile çoğalır. Yumurtlama dişi tatarcığın kan emdikten sonra takip eden 3- 4 gün içinde gerçekleşir. Dişi tatarcık yumurtalarını ağaç kovuklarına, ekime hazır olup organik maddelerden zengin topraklara, kaya diplerine nemli ve karanlık yerlere bırakır. tatarcık bir seferde yirmi kadar yumurta yapabilir bu yumurtalar yapışkan bir yüzeye sahip olduğundan bırakılan zemine yapışır. tatarcık yumurtasının ergin tatarcık olması için beş haftalık bir süre yeterlidir. Ergin tatarcık sıcak ortamda birkaç hafta yaşar.
tatarcık hastalıklı canlılardan kan emdikten 5- 6 gün sonra bulaştırıcı olur. Taşıyıcı olan tatarcık ömrü boyunca bulaştırıcı olarak yaşar ve bu tatarcık virüsü yumurtalarına da bulaştırır. Yani virüsü taşıyan tatarcık yavrusuna da bulaştırır ve bu virüs ısırılan tüm canlılara yayılır.

tatarcık ilaçlama tatarcık ilaçlama
Tatarcığın yaydığı virüs geniş alanlara yayılabilmekte çünkü tatarcık geceleri sürekli aktif olup canlıları ısırır. Kişiden kişiye hastalık yayar.
Tatarcığın bulaştırdığı hastalıklardan bazıları şunlardır,
tatarcık humması
Tavuk hastalığı
Bağırsak hastalıkları
Ateşli hastalıklar
Viral hastalıklar
Şark çibanı

tatarcıkla mücadelede evlerde birçok yöntem alınmakta, bunlar maalesef kalıcı çözümler olmayabiliyor. tatarcık dış alanlardan evimize geldikleri için mücadele için öncelikle çevremizdeki hayvan barınaklarına, bahçelerimize ilaç uygulaması yapılmalı ve bunun için mutlaka konusunda deneyimli ve güvenilir ilaçlama firmalarından yardım almalıyız.
tatarcık ilaçlama tatarcık
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir