Tahta Kurusu
tahta kurusu

Tahta kurularının kökünü kazıyoruz.

Heteroptera (yarım kanatlılar) takımının cimicidae ailesindendirler. Yaklaşık 75 değişik türleri olmasına karşın bizi en çok ilgilendiren "cimex Lectularius" türüdür. İnsan, memeli hayvan ve kuşların kanlarını emerek beslenirler. Erişkinleri 4-5 mm. Uzunluğunda, yassı oval ve kızıl kahverengindedirler. İtici bir koku salgılarlar. Emdikleri kanı sindirmeleri Emdikleri kanı sindirmeleri

günlerce sürebilir ve bir kez beslenen tahtakurusu gerektiğinde bir yıl beslenmeden yaşayabilir. Tahtakuruları ısırdıkları yerde kızarıklık, kabartı ve kaşıntıya neden olarak rahatsız edicidirler. Genelde bulaşıcı hastalık vektörü değillerdir.
Tahtakurusu – Tahtakurusu İlaçlama – Tahtakurusu Isırması Ve Tahta Kurusu İle Mücadelede Kullanılan İlaçve Yöntemler Hakkında Bilgi Bulabilirsiniz

TAHTA KURUSU

Biyolojisi
Erişkin tahtakurusu oval, yassı, çok ayaklı 2 - 5mm boyunda, pas kırmızısı rengindedir. Ezilince pis kokar ve kan çıkar. Erginleri hiç beslenmeden 550 gün yaşayabilirler.

Tahta kurusu Kümeler halinde 200 civarında yumurtayı yapıştırarak çatlaklara bırakırlar evlerde insanın yaşadığı yatak odaları, çekyat, dolap içleri, karyola yatak kenarları, duvar delikleri ve tahta aksam ayrıkları ile yatakhaneler gibi yerlere yuvalanırlar, insanları ısırıp ağırlığının 5 –6 katı kan emerler, emdiği yer şişer ve çıban gibi kızarır. özellikle geceleri aktiftir, insana uykuda hemen hücum eder, evden eve eşya ile yayılır. Pasteurella pestis, alerjik reaksiyonlar M.Leprae, Bacillus anthracis, B.Recurrentin gibi bir çok hastalığı bulaştırırlar.

Kontrol önlemleri

Tahta kurdu için Ferdi mücadele çok zordur. Başarılı olmaz, profesyonel uygulayıcı için kolaydır. Barındığı ve ürediği yerler dikkatle ilaçlanırsa kolayca yok edilir. Karyolaya, çekyata, dolaplara, duvarlara, koltuklara komple kalıcı etkili ilacı yeterli dozda atmak gerekir. kısmi ve ferdi mücadele başarılı olmaz .Kalıcı(Reziduel), Yuvasından çıkarıcı (Flash auth), etkiye sahip ilaçlarla mücadele edilir.

Tahta kurusu mücadelesinde öncelikle, profesyonel uygulayıcı firmalar tarafından, böcekleri saklandıkları yerlerden çıkarıcı , kalıcı ve uzun etkili ilaçlar ile uygulamaları yapılmalıdır.Kesin çözüm için profesyonel firmaya müracaat etmek, hem zaman kaybını, hem de daha ekonomik olarak sorundan kurtulmanızı sağlar.

Tahta kurusu kan emen bir haşere olup insanlar ve hayvanlar üzerinde yaşayan bir parazittir. Tahta kurursu vücudu disk şeklinde alt ve üsten basık bir durumdadır. Tahta kurusunun bedeninde toplamda 6 ayak bulunur ve hareketlerini tamamen bunlarla sağlarlar. Tahta kurusu bedeni çıplak bir haldedir bedeninin üstünde kanat yapıları yoktur ve bu canlılar uçmazlar. Tahta kurusun yapı olarak çok küçük bir haşere olup en fazla birkaç mm kadar büyürler. Tahta kurusunun boyu yaşadığı alana ve beslenmesine bağlı olarak değişir.
Tahtakurusu yapı olarak baş kısmı çok küçük bedeni (karnı ) ise çok büyüktür. Başın uç kısmında besin bulmaya ve yön bulmaya yarayan 2 adet antene benzeyen organları vardır. bu böceklerin aynı zamanda ön tarafta 2 adet göz bulunur. Ağız yapısında da kan emmek için bir iğnesi bulunur. Tahta kurusu tamamen beslenmesinde kanı kullandığı için uzun zaman beslenmeden yaşayabilirler. Tahta kurusu ezilince veya öldürülünce çok pis kokarlar. Besin bulamayan bir tahtakurusu yaklaşık olarak 2 yıl kadar yaşayabilir.
Tahta kurusu çok çabuk üreyen ve çok çabuk çoğalan bir parazit olduğu için mutlaka görüldüğünde tedbir almak gerekir. Bunun içinde ilaçlama firmasına en kısa zamanda başvurun. Tahtakurusu insan ve konakçısına yerleştiğinde bu konakçıdan günde 4 – 5 defa kan emer ve her emişte karnı şişene kadar bırakmazlar. Tahta kurusu çok ürediği için bulunduğu ortama da çok fazla sayıda yayılırlar. Tahtakurusu her yumurtlama döneminde yaklaşık olarak 200 adet yumurta bırakır. Yumurtalarını evlerde ahşap kısımlarda, çatlak ve yarıklarında ve evlerin kenar kuytu bölgelerine bırakırlar.
Tahta kurusu yumurtaları belli bir sıcaklık ortamında birkaç gün içinde açılır ve çıkan yavrular beslenmek için hemen en yakındaki canlıya saldırırlar.
Tahtakurusu bulaşmış bir insanı düşündüğümüzde ve her tahtakurusu 4- 5 defa ısırdığını düşündüğümüzde o insanın ne kadar çok sıkıntı yaşadığını görürüz.
Tahtakurusu insana geldiği konakçıdan birçok mikrop bulaştırır ve ısırdığı yerlerde de lezyonlu bölgeler oluşur.
Tahtakurusu ışığa karşı çok hassastır bu bakımdan gündüz değil de geceleri çok aktif olup insanlara saldırırlar. Tahtakurusu konakçısından doyunana kan emdikten sonra kenar kuytu bölgelere çekilirler ve orada bir sonraki ısırmaya kadar dinlenirler.Tahta kurusu renk olarak yaşadığı yer ve konakçıya bağlı olarak farklı renklerde olabilmektedir. Genel olarak tahta kurusu kirli kahverengi ve koyu renklerdedir.
Tahtakurusu insanı ısırdığı zaman ısırılan yerde acı, kızarıklı, kabarcık, kaşınma ve lezyonlar oluşmaktadır. Erken teşhis edilip müdahale edilmezse insanlar için çekilmez bir ızdırap olurlar.
Tahtakurusu canlıları ayakları ile hareket eden ve bir canlıdan bir diğer canlıya rahatlıkla geçebilen bir canlıdır. Pire gibi aktif olurlar.
Tahtakurusu en çok ahşap olan evlerde bulunurlar. Evlerimize dış ortamdan gelen insanlar ve ev hayvanları ile evlerimize kadar gelirler.
TAHTAKURUSU İLACI VE TAHTA KURUSU İLAçLAMA
Tahta kurusu; mücadelesi çok zor olan haşeredir bu bakımdan tahtakurusu mücadeledesin de mutlaka ilaçlama firmasından yardım alın. Tahta kurusu zor öldüğü için bu haşere için mutlaka sıvı kokulu ilaçlar kullanmak gerekir.
Tahtakurusu için kesinlikle jel ve benzeri ilaçlar kullanılmaz. Tahtakurusu ile mücadelede yıllardır mücadele eden ilaçlama şirketi olarak hep sizin yanındayız.
Tahtakurusu ilaçlamasında mutlaka 2. ve 3. ilaçlama yaptırın çünkü ilk ilaçlamada haşereler ölür. Fakat ortamda haşere yumurtası olduğu zaman ilk ilaçlama bunlara etki etmez bu bakımdan yumurtalar açıldıktan sonra 2. ilaçlama yapmak gerekir. Tahtakurusu ilaçlamasında yoğun kokulu ilaçlar kullanılarak sisleme yolu ile ilaçlama yapılır.
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir