Karınca
karınca
Karınca, Karınca Çeşitleri, Karınca İlaçlama, Karınca İlacı, Karınca Resimleri

Kanatlı karınca kahverengi olup iki adet uzun kanadı vardır. Yuvalarını su ve yiyecek kaynaklarına yakın yaparlar ve rotaları da bu eksendedir. Ev içinde görülenler genelde işçi karıncaların

yiyecek aramalarından kaynaklanır. Süpürgelikler ile çatlaklarda, deliklerde, saksı içlerinde yuvalanırlar. Koloniler halinde yaşarlar. Çeşitli enfeksiyonlara sebep olurlar. Karınca Yürüyüş rotalarını izleyip yuvaları bulunmalı ve burada tedbir alınmalıdır. Piyasadaki hazır pestisitler ve yemler kullanılabilir fakat popülasyon tam olarak hedef alınmadığı için başarı şansı azdır.ferdi mücadele hem zaman hem de ekonomik kayba neden olur. Profesyonel uygulayıcıya başvurulmalıdır.

karınca karıncalar

Karıncalar yeryüzünde yaşayan en kalabalık, en dağınık, kolonideki sayısı en kalabalık ve ufak canlılarıdır. Karıncaların şekil ve yapıları farkı olup binlerce türleri vardır ve karıncalar yaşam şekli olarak diğer hayvanlardan farklı olarak tek yuva içinde kalabalık halinde yaşarlar. Karıncalar yuva kurmada çok usta olup tümü yuvalarını toprak altında, kaya altlarında ve ağaç köklerinin içine yaparlar. Karıncalar çok iyi bir şekilde organize olmuş bir düzen içinde yaşarlar. Karıncalar bu nedenle çok uygar ve gelişmiş bir yapıya sahip olduğu söylenebilir. Karıncalar hiç bir canlı ile kıyaslanamayacak şekilde üstün niteliklere sahiptirler.
Karıncalar yapı olarak vücudunun altında toplam altı ayakları var. Bu ayak yapıları çok güçlü yapıdadır günün birçoğunu çalışarak geçirirler. Karıncanın baş kısmında bir çift göz bulunur ve 1 çift antenleri vardır. Karıncaların ağız kısmında ise kesici 2 adet kıskaçları vardır. Karıncaların renkleri farklı olup karıncanın bulunduğu yer, yaşadığı ortama ve beslenme şekline bağlı olarak değişir.
Karıncalar yaşadığı yerin rengini alarak kendilerini bu şekilde gizlerler.  Karıncalara dışardan baktığımızda görünüş olarak çok narin yapılı canlılardır. Karıncanın boyun ve bel kısımları oldukça zarif ve incedir. Karıncalar beslenmesinde hem otçul ve hem de etçil olup bulduğu her şeyi yerler. Karıncaların boyları türlerine göre ve yaşadığı yerlere bağlı olarak değişir. Karıncaların bazı türlerinin boyları 2-3 mm kadar olduğu gibi 8 – 1 0 cm büyüklükte olanları da vardır. Karıncalar kesinlikle yalnız yaşamayı sevmezler. Karıncalar kendilerine uygun yaşam ortamı bulduklarında koloni oluşturarak oraya yerleşirler. Her karınca kolonilerinin bir yöneticisi yani başında ana kraliçe olan karıncalar bulunur. Bu karınca türleri yapıları itibariyle kanatlı bir şekilde doğar. Her ana kraliçe karınca uygun ortam bulduğunda kendi kolonisini kendisi oluşturur. Her karınca yuvası ve topluluğu içinde milyonlarca karınca bulunur. Karıncalar çok çalışkan hayvanlar olup nerdeyse gece gündüz durmaksızın günün 20 saatini çalışarak geçirirler. Karıncalar yapı ve beden olarak çok güçlü bir yapıya sahiptirler görünüş olarak ne kadar narin olsa da aslında bu canlılar çok güçlü yapıya sahip canlılardır.

karınca ilacı karıncalar

Karıncalar kendi vücut ağırlıklarının 50 – 60 katı kadar ağırlıktaki besinleri kolaylıkla kaldırabilirler.Karıncalar besin olarak bitkilerin yapraklarını yemezler bitkisel besinleri ve bitki yapraklarını yuvalarına taşırlar bu bitkiler ve yapraklar üzerinde mantarlar oluşur ve oluşan bu mantarları besin olarak kullanırlar. Karıncalar beslenmede hayvansal ürünlerin hemen hemen hepsini kullanırlar. Karıncalar aynı zamanda börtü böcek, haşere, ölü hayvan leşleri ile beslenirler. Karıncalar bazen kendi ölen arkadaşlarını dahi yerler. Karınca kolonisinde milyonlarca koloni bulunabilir ve karıncalar besin bulduklarında baş kısmındaki antenleri ile kendi aralarında iletişim sağlarlar ve besin ortamına çok kısa zaman içinde yüzlerce karınca doluşur. Karıncalar besin bulamadıkları zaman yani aç kaldığı zaman insanları dişler ve parça koparmaya çalışır fakat karıncalar zehirli olmadıkları için zararsızdırlar. Karıncalar yumurta ile çoğalırlar ve bir karınca yuvası içinde binlerce yumurta bulunur. Karıncalar; insanların besinlerine ortak olan ve insanların ekinlerine zarar veren canlılardır.

karınca karınca ilaçlama
Bazen aç kalan karıncalar besin aramak için evlerimize kadar gelirler mutfağımızda açıkta kalan ve yere dökülen herhangi bir besin bulduklarında diğer karıncalar ile iletişim kurarak ordu halinde besinlere hücum ederler. Karıncalar genelde mutfaktaki yağ ve şekerliğimizin içinde bolca bulunurlar. Karıncalar şekerli besinlerin ve yağlı besinleri daha çok severler. Karıncaların istilasına uğramış mutfakta karıncadan kurtulmak çok kolaydır yapmanız gereken bir telefon tuşuna dokunmak. İlaçlama şirketi olarak 7 gün 24 saat bu konuda halkımızın yanındayız. Karınca Hakkında öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor karınca zehirsiz bir canlıdır.  Karıncalar zehirsiz olsa da ev içerisinde ordu şeklinde dolaşması ve besinlerimize zarar vermesinden dolayı bu haşerelerle mücadele etmek şarttır. Karıncalar evlerimize dış ortamdan geldiği için dışardan evimize mikrop taşır ve besinlerimiz üzerinde dolaşıp bu mikropları ve dışkılarını besinlerimize bulaştırır. Bu bakımdan karınca insanlara hastalık bulaştırmaya sebebiyet verirler. Karıncalar bu nedenden dolayı hiç masum canlılar değildir. Karıncalar eğer evlerimiz de yaşıyorlarsa ve yuvasını evlerin içine yapmışlarsa bu haşere ile mücadele çok zor olur. Bireysel mücadele ile karıncalardan kurtulmak çok zordur bu nedenle ilaç firmalarından ve ilaçlama şirketlerinden mutlaka bilgi ve yardım alınmalı.Bizler ilaçlama şirketi olarak yıllardan beridir bu konuda hizmet vererek sizlere hizmet veriyoruz. Profesyonel ve deneyimli ekibimiz ile her zaman sizlerin hizmetinizdeyiz.
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir