Tespih Böceği
tesbih böceği

Tespih BöceğiTesbih Böceği İlaçlamaTesbih Böceği İle MücadeleTespih Böceği Resimleri Hakkında Geniş Bir İçerik Bulabilirsiniz

Tespih Böceği Gri renkte ve çok kısa ayakları vardır. Dokunulduğunda kıvrılarak top şeklini aldığı için halk arasında tesbih böceği olarak adlandırılır. Rutubetli ve sebze artığı olan her türlü yerde yaşar, mahzen ve bodrum gibi yerleri severler. Saksı bitkilerine zarar verirler.

Tespih böceği küçük yapılı olan ve yumuşakçalar sınıfının birer üyesidir. Bu böcekler ismini kendisine zarar geldiği anda tespih tanesi gibi kendini yuvarlar ve ismini buradan alır.
Tespih böceği üzeri iç içe geçmiş sert plakalar halinde ve aralarında elastiki bir deri bulunur. Tespih böceğinin bu sayede rahat yuvarlak hal alır.

Tespih böceğinin vücudu altında sıralı birçok ayağı var ve başının ön kısmında 2 adet antenleri bulunur.
Tespih böceğinin boyu yaşadığı yere ve besin ortamına bağlı olarak değişir.  Besinin bol olduğu yerlerde daha büyük yapıda olurlar. Tespih böceği haşeresi birkaç mm olanı varken 3 – 5 cm kadar olanı da vardır. Tespih böceğinin rengi gri, boz, koyu renklerde ve mattır.
Tespih böceği yaşam alanı olarak sıcak ve kuru havaları sevmez evdeki nemli bölgeleri kendisi için yuvalanma ve yaşam alanı olarak tercih eder.
Evlerde mutfak, banyo, lavabo, su borusu kenarları, kapı ve pencere kenarlarında gezinirler. Tesbih böceği besin olarak genellikle bitkisel beslenirler. Bazen hayvansal ürünleri de tüketirler.
Tespih böceği evdeki saksılarımıza zarar verir ve evde bulunan sebze ve meyve yapraklarını yer bu sebze ve meyve yapraklarını yerken aynı zamanda bunların üzerine dışkılarını bırakırlar. Bu dışkı ve salya ile insanlara birçok hastalık bulaşır.

tesbih böcekleri tesbih böcekleri

Evlerde yıkanmayan sebze ve meyvelerin üzerine bıraktıkları dışkı ve salya ile insanlara birçok mikrobu bulaştırırlar.
Tesbih böcekleri sıcak ve nemli havaları sevdiği için kışın ve soğuk havalarda ağaç kovuk ve kabuklarında, gizli kuytu bölgelerde, evlerin bodrum ve çatı aralarında bulunurlar.
Tespih böcekleri insanları ısırmaz beslenmesinde kesinlikle hiçbir canlının kanını kullanmazlar.

tesbih böceği tesbih böceği

TESPİH BöCEĞİ İLE MüCADELE VE TESPİH BöCEĞİ İLAçLAMA
Tespih böceği ilaçlamasında mutlaka yasal olan firmalar ile çalışın. Tespih böceği ilaçlaması asla ferdi yapılmamalı. çünkü yanlış yapılan bir ilaçlama ile kendimize ve çevremize zarar verebiliriz. Tespih böceği ilaçlamada asla jel ve diğer tarım ilaçları etki etmez. Bu haşere ile mücadelede kullanılan ilaçlar mutlaka ziraat mühendisi kontrolünde hazırlanan ilaçlar olmalı.
Tesbih böceği ile mücadele ederken asla elle müdahale edilmemeli ve elle öldürülmemeli. çünkü bu müdahale hem yetersiz hem de çok başarısız bir yöntemdir.

tesbih böcekleri tesbih böcekleri
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir