Salyangoz
salyangoz
Salyangoz – Salyangoz İlaçlama – Salyangoz Resimleri – Salyangoz İle Mücadele Yöntemleri Hakkında Genel Bilgi Sahip Olabilirsiniz

Salyangozlar Sularda ve nemli çayırlarda yaşayan, değişik ebat ve şekillerde çok değişik türleri vardır. Kabuklu bir türdür. Gezdikleri yerlere sıvılarını bulaştırır. Bitkileri yiyerek yaşamları sürdürürler. Küçük türleri çoğu kez bahçelerde süs bitkilerini sararak kurumasına sebebiyet

verirler. Salyangozlar İnsan bağırsaklarında yaşayan ve halk arasında barsak kurtları adı verilen ve çok çeşidi olan bu canlıların bazılarına ara konakçılık yaparak insanlara yayılmasında rol oynarlar.  Salyangoz yumuşakçalar sınıfının birere ferdi sayılır yumuşakçalar sınıfı içinde olan salyangozlar vücut yapısının farklı oluşu ile diğer hayvanlar gurubundan ayrılırlar. Salyangozların vücutları içinde herhangi bir iskelet sistemi yoktur. Bu canlılarda dış iskelet denen bir sistem vardır. Salyangozun dışındaki bu kabuk yukarıya doğru kıvrımlar oluşturarak farklı bir yapı alır. Salyangozların başucunda 2 çift antenleri vardır bu antenlerin 1 çifti kendi aralarındaki iletişimi sağlar diğer bir çifti ise topraktaki nemi ve besinin yerini tespit ederler. Salyangozların ayakları yoktur ayak yapısı yerine sürünerek hareket ederler. Salyangozların vücutları ile dış kabuğu arasında mayi bir sıvı bulunur. Bu sıvı önce salgılanır ve bu sıvı üzerinden hareket edilir. Salyangozun geçtiği yerde bu bakımdan parlak bir iz olur. Salyangozun vücut yapısının için en önemli madde sudur çünkü vücudunda çok miktarda su vardır.
Salyangozlar nemli havaları sever ve nemli ortamları tercih ederler çünkü soğuk havalarda vücut sıvısı yüzünden çabuk donarlar. Salyangozlar sıcak havada su kaybı yüzündende çabucak ölürler bu bakımdan salyangozlar ne sıcağı nede soğuğu sevmez.
Salyangozlar beslenme bakımından genellikle bitkisel olular fakat birkaç türü etçil olabilmektedir bunlar yakaladıkları ufak tefek canlıları yerler.
Salyangozlar besin bulmak için bahçelerimize ulaşarak buradaki bitkilerden beslenirler. Bu böcekler bitkilerin taze sürgülerini kemirip bitkinin gelişmesini engellediği gibi bitkilerde ki sebze ve meyvelerin suyunu emerek bunları verimsiz hale getirir.

salyangozlar salyangoz ilaçlama

Salyangoz canlısı genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsiminde yağmurların yağması ile ortaya çıkar.
Salyangozlarda üreme tek eşeylidir erkek ve dişi üreme organı aynı canlı üzerinde bulunur ve kendi kendini döller. Yumurtalarını nemli ortamlara bırakır. Her yumurtlama döneminde 10'larca yumurta bırakır ve çok çabuk çoğalırlar.
Salyangoz ve türleri farklı ortamlarda bulunurlar. Karada yaşayan türleri olduğu gibi göllerde ve denizlerde yaşayan türleri de vardır.
İnsanlara en çok zarar veren salyangoz türleri karada yaşanlarıdır.
Salyangoz canlısı bazen evlerimize kadar gelerek yerleşebilirler evdeki saksı bitkilerinin yapraklarını tüketerek saksılarımıza zarar verirler. Salyangozlar ayrıca evlerimize dış ortamdan geldikleri için evlere mikrop taşıma olasılığı da yüksektir.
Salyangozlar evlerimizde çatı arasında ve evlerin bodrumlarında daha sık rastlanılır.
Bu canlılar yuvalarını toprak altına ve ağaç kabukları altına yaparlar. Salyangoz bu sayede kendini hem soğuktan hem de sıcaktan korur.

salyangoz salyangoz

Bazı toplumlarda salyangoz sevilerek yenen bir besin kaynağıdır bu canlılar için özel oluşturulmuş salyangoz bahçeleri ve salyangoz çiftlikleri mevcuttur.

SALYANGOZ İLE MüCADELE VE SALYANGOZ İLAÇLAMA
Salyangoz böceği ülkemiz insanı tarafından pek sevilmeyen bir canlıdır. Bu bakımdan ülkemiz insanları arasında besin olarak hiç tüketilmez. Diğer toplumlarda bunu besin olarak tükettikleri için çok sevilen bir canlıdır.
Salyangozlar çiftçiler tarafından sevilmediği için bunlarla mücadelesi ve ilaçlanması gerekir. Salyangoz ile mücadele yılardan beri çok farklı şekillerde yapılmakta yapılan müdahale çok ilkel idi. Ama gelişen teknolojik alet ve geliştirilen ilaçlar ile bu böceklerle mücadele daha çok kolay ve basit olmuştur.

salyangoz salyangoz ilaçlama
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir