Çiyan
çiyan

Çiyan – Çiyan Sokması – Çiyan Resimleri – Çiyan İlaçlama – Çiyan İle Mücadele Hakkında Geniş Bilgi Sahibi Olabilirsiniz

Çiyanlar Rutubetli alanlarda yaşayan yırtıcı haşerelerdir. Böcek ve örümcekleri avlayarak beslenirler. Kırkayakların her vücut segmentinde iki

Çift ayakları olmasına karşılık, Çıyanların bir Çift ayakları olması bu iki türün ayırt edilmesini sağlar. Nadiren iÇ mekanlarda görünürler.Dış alanlarda, toprakla teması olan rutubetli ve korumalı yerlerde yaşarlar. İÇ alanlarda, süpürgeliklerde, kapı ve pencere aralarında, bodrum ve garaj gibi mekanlarda da duvarlarda yürürken görülürler.

Çiyanlar üredikleri kulübe ve evler boşaltılır iÇerisi ve dışarısı ile üreme yerleri kalıcı ilaÇlarla ilaÇlanır. Çözüm ilaÇlama gibi profesyonel firmaya müracaat etmek hem zaman kaybını hem de daha ekonomik olarak sorundan kurtulmanızı sağlar. Çiyan ısırmalarında ısırılan yer hızla emilir gerekirse ısırık yeri biraz kanatılır. Yaraya amonyak sürülür ve doktora getirilir. İç alanlara girişlerini önlemek iÇin, binaların dış cephelerindeki Çatlak ve deliklerin kapatılması, sarmaşık gibi yoğun bitkilerin binadan uzak tutulması gereklidir. Çiyanlarla iÇ mekanlarda Çiyanlara karşı verilecek mücadelede Çözüm ilaÇlama, gibi profesyonel bir firmadan hizmet alınması daha doğrudur.
çiyan  çiyanlar
Çiyan zehirli böcek türlerindedir. Çıyan ve kırkayak birbirleriyle karıştırılan böceklerdir. Çıyan ve kırkayak görünümüyle aslında birbirinden Çok farklıdır. Çıyan Çok zehirli ancak kırkayak zehri az olan böcektir. Çıyanın vücudunun her bölmesinde bir Çift ayakları olmasına rağmen kırkayağın her bölmesinde iki Çift ayağı vardır. Çiyan yapı olarak farklı uzunlukta olabilmektedir. Çiyan boy ve yapı olarak türüne bağlı olarak farklı olabilmektedir. Bazı bölgelerde olan Çıyanlar 5 – 6 cm kadar iken ormanda, Afrika ve güney Amerika kısımlarında bulunan Çıyanlar 30 cm kadar olabilmektedirler. Ergin bir Çıyan üzerinde boyuna bağlı olarak farklı sayıda ayak olabilmektedir bazı türlerinde bu sayı 200 kadar olabilmektedir. Çıyanın üzerindeki bütün ayakları zehirlidir.

Çiyan doğal ortamda birçok yerde bulunabilir bazen dağda karşılaştığımız Çıyan, taş altında, toprak altında, çayırda, çimende, ormanda yaprak altında olmak üzere birçok ortamda bulunur.
Çiyanlar özelikle nemli ortamlarda yaşamayı daha Çok severler. Yuvalarını toprak altına, taş altına ve ağaÇ kabukları altına yaparlar. Çiyanlar renk olarak yaşadığı ortamdan rengini alır. Çiyanlar renk olarak siyah, kızıl, kırmızı, kahverengi ve sarımtırak renklerde olurlar.
çiyan çıyan
Çiyanlar besinlerini baş bölgesinde bulunan antenleri sayesinde tespit ederler. Besin olarak genellikle haşere gurubu ile beslenirler. Etrafta gezen böcek türlerinin hemen hemen hepsin yer. Bazı büyük çıyan gurubu fareleri avlayıp onları dahi yer. Ayrıca ölü hayvan etlerinden de beslenirler. Çiyan avını tespit ettikten sonra avını zehirler ve öldürür. Daha sonra öldürdüğü bu canlıyı yemeye başlar. Beslenmek için karanlık ortamları ve geceyi tercih ederler. Gündüzleri yuvasında pasif olarak dinlenirler. Çiyanlar akrep kadar tehlikeli canlılardır. Kesinlikle Çıyanı elle yakalamak doğru değildir. Çünkü çıplak elle dokunduğumuz zaman Çıyanlar insanı sokar ve zehirler hatta hassas olan bazı insanlar dayanamayıp ölebilir. Çiyan ısırdığında mutlaka en kısa zaman iÇinde doktora gidilmeli ve tedavi olunmalı. Buna karşılıkta ısırılan alan ve Çevresi mutlaka ilaÇlama şirketi tarafından ilaçlanmalı Çiyan sokması ve ısırması sonrası insanın bedeninde şişlik, kızarıklık, kaşıntı, ağrılar his edilir ve acı duyulur.

Çiyan ısırdığında ısırılan kısım ile kalp arası sıkıca bağlanmalı ve kan akışı oldukÇa yavaşlatılmalı. Çiyan soktuktan sonra insanda iştahsızlık, baş dönmesi, kusma, mide bulantısı, eklem ve kas ağrıları, şiddetli baş ağrıları görülür. Çıyanın ısırdığı kişi kısmi felç geçirebilir ve hatta ölebilir. Çiyanlar üremek ve çoğalmak için ayrı eşeylere ihtiyaÇ duyarlar. Yumurtasını nemli ve besinin bol olduğu ortama bırakırlar. Dişi Çıyan 1 defasında 30 – 40 tane yumurta bırakır. Çiyanlar beslenmek ve güvende olmak için bazen evlerimize kadar gelirler. Çiyanlar evlerdeki böcek ve açıktaki yiyeceklerden beslenirler. Çiyanlar evlerin kuytu ve kenar kısımlarında, çatı kısmında, bodrum katında, duvar yarıklarında ve beton bloklar altında bulunurlar. Çiyanların insana verdiği en büyük sıkıntı o insanı ısırmasıdır. Çiyan ısırması sonrası insanlar ciddi sağlık sonraları yaşar.
çiyan ilaçlama çiyanlar
ÇiYAN İLE MÜCADELE VE ÇIYAN İLAÇLAMA

Çiyan ilaÇlama iÇin kullanılan ilaÇlar etkili yoğun sıvı ilaÇlar olmalı. Çiyan ilacı olarak dışardan alınan tarım ilaÇları kesinlikle fayda vermez. Çiyan ilaÇlama iÇin mutlaka ilaÇlama firmasından bilgi alın ve ilaçlama şirketi tarafından ilaÇlatın. Çünkü ferdi yapılan müdahalede hem tehlikelidir hem de net bir sonuÇ alınmaz. Çiyan ilaçlaması yapan personeller mutlaka bu işin eğitimini almış profesyonel kişiler olmalı. İlaçlamada kullanılan ilaçlar mutlaka sağlık bakanlığı onaylı ilaÇlar olmalı ve ilaÇlamada kullanılan ilaçlara ziraat mühendisi kontrolünden geçmeli. Çiyan gördüğünüzde mutlaka ilaçlama isteyin Çiyanın ısırması için beklemeyin çiyan ilaçlamasında hem sizin sağlığınızı koruyalım hem de sizleri haşereden kurtaralım.

 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir