Fare

Fare, Fareler, Fare çeşitleri, Fareyle Mücadele, Fare üremesi, Farenin Zararları, Fare Resimleri

Fareler yoğun olarak büyük şehirlerdeki binaların bodrum katlarında, sığınaklarda, çatı aralarında hatta evlerimizin içinde yuvalanır. Fare un fabrikalarında, fırınlarda,

pastanelerde, marketlerde,lokantalarda, bağda, bahçede, besin üretimini ve satışını yapan tüm iş alanlarında kanalizasyonlarda aklımıza gelebilecek her türlü kirli alan ve temiz alanlarda yuvalanır ve yaşayabilir.
Fare memeli hayvanlar gurubundandır. Fare kemirgen bir hayvan olup keskin ve güçlü dişlere sahiptir. Türüne göre renkleri farklıdır. Farenin dört tane ayağı ve uzun bir kuyruğu vardır. Fare kemiksiz bir hayvan olup elastik bir vücut yapısına sahiptir. Fare en dar boruların içinden geçebilecek niteliktedir. Bu vücut yapılarından dolayı su giderlerinden evlerimize rahatlıkla ulaşır. Fare ayak yapıları sayesinde tırmanma özelliğine de sahiptir.
Farenin yeryüzünde yaşayan ve bilinen birçok türü vardır. Bunlardan ev faresi, lağım faresi, çatı faresi, tarla faresi, bataklık faresi, beyaz deney faresi, ağaç faresi, geniş dişli fare, uzun kuyruklu fare, dikenli fare, çekirge faresi, orman faresi, pamuk faresi bazılarıdır. Farelerin bazı türleri evcil hayvan olarak da beslenmektedir. Kobay olarak laboratuar da kullanılan deney fareleri en çok bilinenidir.
Faresi Fareler
Fare otçul ve etçil beslenir. Fare meyve, tahıl, kök, böcek ve insanların besin kaynağı olan her türlü tahıl, peynir, salam, sucuk, ekmek ve aklımıza gelebilecek her türlü besini yer. Fare mutfağımızda besinlerimize ortak olan çok hızlı hareket edip kaçabilen ürkütücü canlılardır. Fare aç kaldığı zaman kümes hayvanlarına ve evcil hayvanlara da saldırıp telef eder. Farenin zararlarını saymakla bitiremeyiz. Ev faresi olarak bilinen fare türleri besinlerimiz dışında sabun, tutkal, mum, macun, kumaş gibi maddeleri dahi yiyebilirler. Fareler dışarıda yeraltından geçen kablolara, evin içinde elektronik eşyalara zarar verir ve maddi kayba uğratır.

Bulaşık makinesinin içine yerleşip kablolarını kemiren ve çalışmamasına sebebiyet veren tek canlı faredir.
Fare çok hızlı sürede ve çok sayıda ürer. En sık karşılaştığımız fare türü olan ev faresi diğer adıyla fındık faresinin yavrusu 2-3 ay gibi kısa bir sürede erginliğe ulaşıp 3 haftalık gebeliğin ardından yavru doğurur. Fare tek seferde 13 kadar yavru doğurabilir. Fındık faresinin ergin olanın boyu kuyruğuyla birlikte yaklaşık 18-20 cm yi bulur. Fareler toplu halde yaşadıkları için bazen toplu halde hareket ederler ve ekinlere ve insanlara saldırdıklarında ciddi tehlikeler saçarlar
Fareler Fare ilaçlama
Fareler insanları maddi kayba uğratmakla beraber mikrop taşıyıp dışkılarıyla evlerimize bulaştırır. En çok besin kaynaklarımızla hastalık yayarlar. Fare insanları uykuda kulaklarını, burnunu, ağzını kemirip yeme özelliğiyle de bilinir. Farenin zararları içinde bu en fazla ürkütücü olanıdır.
Fareyle mücadele için mutlaka bu konuda deneyimli ve bilgili olan haşere ve fare ilaçlaması yapan firmalarından yardım alın. Fare çok hızlı hareket eden canlı olduğundan elinizde bir süpürgeyle koşmak sizi sadece yormakla kalır ve yaşadığınız korkuda cabası. Şunu hiç unutmayın evinizde yaşayan bir fare var ise yüksek ihtimalle onun yavruları da vardır. Sağlığınızı riske atmadan o stresi yaşamadan hiç zaman kaybetmeden bizi arayın. Bu konuda deneyimli ve garanti veren uzman ekibimizle günün 24 saati hizmetinizdeyiz.

Farenin insana sadece zararı olmaz bunun yanında insanlara faydalı olduğu kısımları da vardır. Bilim dünyasında gen yapısı olarak insana en çok benzeyen canlı faredir. Bu bakımdan ilaç sektörü bütün deneylerinde kobay olarak fareyi kullanır. Buda insanlar için çok önemli bir nimettir. Eğer fare yerine insanlar kobay olarak kullanılsaydı yeryüzünde birçok insan ilaçlardan dolayı hayatını kaybedeceklerdi.
Günümüz toplumunda her kabilenin veya farklı inançlara sahip insanların fareye verdiği değer farklıdır.
Bazı toplumlar fareleri besin olarak kullanırlarken bazı toplumlarda fareyi kutsallaştırıp tapacak hale getirmişler.
öyle ki bazı toplumlar fare çiftlikleri açıp Pazar bile oluşturmuşlar..
Fare Fare

Fareler insan yaşamına dünya kurulduğundan beri girmiş ve bir daha çıkmamış. İlaçlamanın gelişmediği orta çağlarda fareler insan hayatını o kadar tehlikeye atmış ki 100 milyonlarca insanların bu canlılar tarafından öldüğü bilinmektedir.
Farelerden yayılan ve insan ölümüne neden olan veba hastalığı Asya ülkelerinin insanlarının birçoğunun ölümüne sebep bu canlılardır.

İNSANLARA ZARAR VEREN VE İNSANLARIN EN çOK KARŞILAŞTIĞI FARE TüRLERİ ŞUNLARDIR

EV FARESİ

Ev fareleri insanlarla birlikte yaşayan ve insanlara çok zarar veren bir hayvandır. Ev faresi yuvalanmak ve beslenmek için insanların yaşam alanına gelirler. Fareler yaşam alanında ki insanların besinlerini yiyerek ortak olurlar. Ev faresi evde bulunan her türlü yiyeceği besini tüketirler. İnsanların yediği ve yemediği her türlü yemeği ve börtü böceği yerler. Ayrıca fareler evde bulunan tahıl, ceviz, hububat, fındık ve pişmiş hazır yemekleri dahi her şeyi yedikleri gibi evde sabun, deri, macun, hayvansal besinler, tutkal ve giydiğimiz deri elbiseler dahi her türlü besinleri yerler.
Ev faresi yapı ve boy olarak küçük boyutlarda olup genellikle 8 – 10 cm kadardır. Sıcak ortamlarda ve sıcak ülkelerde iyi beslenen bu fare çeşidi yılda 5 – 6 defa yavrular. Fareler memeli hayvanlar gurubundan olduğu için bu hayvanlar canlı yavru doğururlar. Her yavrulamada bir fare 8 – 12 adet yavru doğurur. Fareler yuva yaparlarken evdeki pamuklu eşyaları ve yünlü eşyaları kemirip yuvasına taşır ve orda yuvalanmak için kullanırlar

Fare lagım faresi
Yeni doğan bir fare yavrusu yaklaşık 2 – 3 aylık olduğunda cinsel olgunluğa ulaşır ve kendine yuva yapmak için hemen faaliyete geçer. Ev faresi yuvasını evlerin kenar kuytu bölgelerine ve sıklıkla kullanılmayan yerlerine yuvalanırlar ev ortamın dışında ise bodrum ve çatı arasında yuvalanır.
Ev faresi sürekli insanlarla iç içe yaşadığı için insana en çok hastalık bulaştıran türdür. Ev faresi ile mücadelede her toplumda farklı yöntemler kullanılır. Bazı kesim insanlar bu canlı için özel olarak evlerinde kedi beslerler fakat kesinlikle etkili bir yöntem değildir. Bazen insanlar tarafından beslenen fare türleri de vardır. İnsanlar bu fare beslemeyi kendine hobi olarak kullanırlar. Bazı ülkelerde ise fare çiftlikleri kurulmuş ve fareler besin maddesi olarak kullanılırlar.
İnsanlara faydalı olan bir diğer Ev faresi türü kobay olarak kullanılan ve
İnsanların hayatını kurtaran beyaz kobay fareleridir.
Ev faresi mücadelesi fare görüldüğü anda mutlak süratle yapılmalı aksi takdir de çok çabuk çoğalır ve evleri istila eder.
ev faresi Fareler
TARLA FARELERİ

Tarla faresi yapı ve şekil olarak diğer fare türlerinden farklıdır. Boy olarak yaklaşık 12 - 16 cm kadar olan tarla faresi ekinlerin bol olduğu tarlalarda bulunurlar. Tarla faresi insanlara ekinlerini yiyerek zarar verirler. Tarla faresi ekinlerin tohumlarını ve ekinlerin köklerini kemirerek yerler ve böylece ekinleri hem verimini düşürür hem de kurumasına neden olurlar. Bazen de tarla fareleri tarlaları delerek tarlayı sulamaya karşı etkisiz hale getirir ve bu bakımdan da insanı zarara uğratır.
Tarla faresi çok çabuk ürer ve çok sayıda çoğalan bir hayvandır. Bir tarla faresi yılda yaklaşık olarak 6 defa ürer ve her üremede 8 – 10 adet yavru doğurur. Buna karşı tarla faresi ile beslenen bazı canlılarda vardır bu canlılar tilki, baykuş, yılan ve sansar gibi birçok hayvan bu fareler ile beslenirler.
Tarla faresi evlere kadar gelip insanları ısırıp zarar vermez insanlara tek zararları ekinlere olan zararlarıdır.
KöR FARE

Kör fare adından aşıldığı gibi gözleri olmayan fare anlamına gelir kör farenin gözleri deri altına çekilmiş ve dış ortamla bağlantısı yoktur. Kör fareler de tarla faresi ile aynı ortamı paylaşır. Kör fareler bağ, bahçe, tarla ve ekin ekilen tüm alanlarda rastlanabilir. Kör fareler geceleri aktif olarak yuvasından çıkıp gezinir ve beslenir. Gündüzleri ise toprağın altında dinlenerek geçirir. Kör fare yaşam olarak sürekli toprağın altını tercih eder güneş ışığından korunmak için pek çıkmazlar gündüzleri kazıdığı toprağın altında yatarak dinlenirler. Kör fareler evlere gelip yerleşmez ekinin bol olduğu sulak ve nemli toprakları tercih ederler.
Kör fareler tarladaki ekinlere zarar verirler ve tarlaların dip kısmında delikler açarak tarlayı kullanılmaz hale getirirler.
Fareler Fare
EV ÇATI FARESİ VE BİNA ÇATI FARESİ

Evlerin bodrumunda beton bloklar altında, çöp yığınları arasında ve çatılarında bulunduğu için bu fareler bu isim ile anılırlar. Çatı faresi fare türleri arasında en büyük olan fare türüdür. çatı faresi boy ve yapı olarak çatı faresinden daha büyüktür. çatı faresi yaklaşık 30 cm kadar olup büyüklük olarak bazen bir kedi yavrusu kadar olabilmektedir. çatı faresi yılda 4 – 6 defa yavrular ve her yavrulamada 6 adet yavru yaparlar. çatı fareleri evlerde buldukları her türlü yiyeceği ve börtü böceği besin olarak kullanırlar.
çatı farelerin yaklaşık olarak ömürleri 1 yıldır. çatı faresi evlere mikrop taşımasının yanında evelere kadar inip insanları kemirebilir.
çatı faresinin ayak parmaklarının uç kısmında sert tırnakları var bu tırnaklar yardımı ile çok katlı binalara kadar tırmanırlar.
LAĞIM FARESİ (PİS SU FARESİ)

Lağım faresi yapı olarak çatı faresi ve ev farelerinden büyük farelerdir. Bu fareler evlere pis su akarlarından ve lağımlardan gelirler. Aç kalan lağım fareleri insanın yaşam alanlarına beslenmek için gelirler. Lağım suyu ile evlere gelen bu fareler evlerde çatı ve bodrum kısmına yerleşerek buraya yerleşirler. Kendi türleri arasında en büyük olan fare türüdür bazen bir kedi büyüklüğünde dahi olabilirler. Lağım faresi yıl içinde her 2 ayda bir yavrularlar. Lağam faresi bulunduğu ortamda sürüler halinde yaşarlar. Doğal afetler esnasında ortaya çıkıp insanlara büyük zararlar verebilirler.
Lağım faresi geceleri insanın ağız burun ve kulaklarını kemirirler.
Lağım faresi insanları kemirdiği zaman tükürük kısmındaki enzimler uyuşturucu özeliğine sahiptir. Kemirilen insan bunu hiç fark etmez.
Bilinen diğer fare türleri aşağıda ki gibidir.
fare fare
1 - UÇAN FARE
7 - ÇöL FARE
13 - HAMSTER FARE
2 - DİKENLİ FARE
8 - ÇEKİRGE FARE
14 - ORMAN FARE
3 - KESELİ FARE
9 - KANGURU FARE
15 - ÇELTİK FARE
4 - AK AYAKLI
10 - YELELİ FARELERİ
16 - FINDIK FARE
5 - HASAT FARE
11 - LABORATUVAR FARE
17 - HUŞ FARE
6  - KUŞ FARE
12 - PAMUK FARE
18 - SU FARE
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir