Gümüş böceği

Gümüş Böceği – Gümüş Böceği Resimleri – Gümüş Böceği İlacı – Gümüş Böceği İle Mücadele Yöntemleri Hakkında Bilgi Bulabilirsiniz

Gümüş böceği küçük omurgasız hayvanlardan, gri (gümüş)renkte olup kanatsız ve canlıları ısırmayan bir

haşeredir. Gümüş böceği adını parlak gümüş rengine benzeyen renklerinden alırlar. Gümüş böcekleri vücudu üçgen şeklinde olup baş ve göğüs kısmı geniş, kuyruk kısmına inildikçe daralan böceklerdir.Gümüş böceklerinin derisi katmanlar halindedir adeta merdiven gibi dizilmiştir. Gümüş böceklerinin vücutlarının alt tarafında toplamda 4 çift ayakları vardır.

Gümüş böceğini diğer haşere guruplarından ayıran en büyük özellik vücutlarının üçgen şeklinde ve kuyruk kısmında ise 3 adet anten şeklinde çıkıntılarının bulunmasıdır.
Gümüş böcekleri yapı olarak farklı boy ve yapıdadırlar. Gümüş böceği boy olarak 2 – 4 cm arasında değişiklik  göstermektedir.Renk olarak çok canlı ve parlak renklere sahiptirler.

Gümüş böceği sıcaklığı ve nemi seven canlılardır. Gümüş böceklerinin yavrularının gelişimi için neme ihtiyacı vardır. Gümüş böceklerini soğuk havada ve kuru havada pek göremeyiz. Gümüş böcekleri besin olarak evdeki kâğıt ve naylon gibi maddelerden oluşan eşyalara zarar verdiği gibi evdeki tahıl ve besin maddelerine de zarar verirler.
Gümüş böceği besin olarak insan ve hayvan kanı kullanmaz bu bakımdan gümüş böceği insanı ısırması gibi bir şey söz konusu değildir. Gümüş böcekleri bu konuda birçok haşere türlerinden masum böceklerdir. Gümüş böcekleri evlerde banyo, lavabo, mutfak ve pis su atık boruları etrafında ve nemli tüm alanlarda yuvalanırlar. Gümüş böcekleri evlerin her tarafında rahatlıkla dolaşıp beslenirler.

Gümüş böcekleri evin dışında ise evin çatı, bodrum, merdiven altları, tavan arası, duvar diplerinde bulunur. Gümüş böcekleri yumurtalarını kuytu bölgelere bırakırlar.
Gümüş böceği, yılda birkaç kez yumurtalar ve her yumurtlamada 100 – 130 kadar yumurta bırakır..
Gümüş böceği çok hızlı çoğalan bir haşere türü olup halk arasında farklı isimler ile bilinir. Halk arasında gümüş böcekleri gümüşçün, gümüşçük ve çok ayaklı böcekler olarak da bilinirler.
Gümüş böcekleri insanlara hastalık bulaştırmada da çok önemli rol oynarlar. Gümüş böceklerinin yaşaması ve ömrünün uzunluğu bu böceğin yaşam ortamının uyumuna bağlı olarak değişir. Gümüş böcekleri yaklaşık olarak 1 yıl yaşar.
GüMüŞ BöCEĞİNİN ZARARLARI

Gümüş böceği insanların eşyalarına ve insanın kendisine direk zarar veren haşeredir. Gümüş böcekleri evdeki, ofisteki, mağazalardaki kâğıt, naylon, pamuk, kumaş, gibi maddeleri yerken aynı zamanda evdeki tüm tahıl
çeşitlerini de yiyerek besinlerimize de zarar verirler. Yiyeceklere ve yaşam alanlarına bıraktıkları dışkıları ile insanlara hastalık bulaştırırlar. Gümüş
böcekleri
evlerdeki üst baş, mobilya, duvar kâğıtlarına zarar verdikleri gibi
dış ortamdaki tahıl depolarında, kumaş fabrikalarında, kâğıt fabrikalarında, büfelerde, fırınlarda ve lokantalarda sıkça rastlanan haşerelerdendir.

GüMüŞ BöCEKLERİ İLE MüCADELE VE GüMüŞ BöCEĞİ İLAçLAMA

Gümüş böcekleri ile mücadele mutlaka ilaçlama ile olmalı. Gümüş böcekleri
ile bireysel mücadele diğer bireysel haşere ilaçlamalarında olduğu yetersiz kalmaktadır. Gümüş böcekleri bulunan ortamlarda ilaçlama şarttır. çünkü gümüşçün her defada 100’ün üzerinde yumurta bırakır bu bakımdan erken müdahale edilmezse evlerimizi gümüş böcekleri sarar.
Gümüş böceği ilaçlaması için kesinlikle dışardan farklı ilaçlar alınıp bireysel ilaçlama yapılmamalı. Bu durumda kendinize, sevdiklerinize ve çevrede
yaşayan canlılara zarar vermiş olursunuz. İnsan sağlığı bizim için ön
plandadır. Kendinize ve sevdiklerinize değer veriyorsanız, gümüş böceği
ilacı ve gümüş böceği ilaçlaması için bizden bilgi alabilirsiniz.

 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir