Güvw
Güve

Güve - Güveler - Güve Resimleri - Güve çeşitleri - Güve İlacı Ve Güve İlaçlama İle İlgili Bilgi Bulabilirsiniz

Güve yaklaşık 3-4 mm boyunda küçük ve kelebek şeklindeki böcekdir. Bu böcekler önce kurtçuk olarak yaşar bir

dönem sonra kelebeğe dönüşür. Güve böceği kelebek şekline dönüşmeden önce yumurtlayamaz.
Güvenin vücudunu saran milyonlarca tüy vardır. Güvenin kulak yapısı çok uzaktan gelen sesleri dahi duyabilme özelliğine sahiptir. Güve kelebeğe benzediği için birçok kişi tarafından pek ayırt edilmez.  Güve ile kelebekler şu özelikler yardımı ile birbirinden ayrılılar
Güve kanatları tüylü ve polenlidir fakat kelebeklerde kanatlar tüysüzdür.
Güveler mat ve soluk renklerde fakat kelebekler canlı ve renge renktirler.
Güveler geceleri aktif olurlarken kelebeklerde gündüzleri aktiftirler
Güvelerde radar sistemi çok gelişmişken kelebeklerde pek gelişmemiştir.
Güveler Tahıl güvesi
Güve yumurtlama yöntemi ile çoğalır. Dişi Güvenin bıraktığı yumurtadan larva kurtçuk olarak çıkar bu kurtçuk bir dö;nem sonra kelebek şekline döner. Güvenin ömrü ve üreme sıklığı türüne göre değişir. Genelde Güvenin ömrü altı aydır.
Güve insanlara ısırarak zarar vermez fakat Güve maddi-manevi olarak insanlara zarar verir. Güve ö;zellikle hayvan yünlerinden yapılmış olan kıyafetleri ve her türlü eşyaları kemirip yer. Güve kaşmir, yün, ipekten ten oluşmuş elbiselerimizi, halılarımızı, perdelerimizi afiyetle yer. Bazı Güve türleri özellikle kürk yer.  Kürk yiyen Güveler kürk imalatı ve satışını yapan firmaların depolarında büyük sıkıntı vermektedir. Güve türlerinin bazıları odun ve ağaçtan yapılmış eşyaları yer.
Buğday Güvesi olarak bilineni ise buğday ve mısır gibi tahılla beslenir.
Güve evlerde elbise dolaplarında manevi anlamı olup saklanılan sandıktaki eşyalara, kumaşlara, yün den oluşmuş yastık ve yataklara büyük zarar verir.
Güve renkleri çok çeşitlidir, nerdeyse her renkte Güve görebilmek mümkündür. Genelde kahverengi, gri ve mat renktedir.
Güve Güveler
TAHIL GÜVESİ
Bu Güve çeşidi özelikle tahılların bulunduğu alanlarda bulunur. Bu Güve çeşidi tahıl ile beslenir tahıl tanesinin içini kemirerek yer ve sadece dış kabuğunu bırakır bu bakımdan tahıl için çok zararlı olan bir haşere türüdür. Tahıl Güvesi tahıl depolarına tarlalardan ekinlerin üzerindeki Güve yumurtası ile olur. Mutlaka tahıl ambarları insan sağlığına etki etmeyen ve tahılları bozmayacak ilaçlar ile ilaçlanmalı.
Güve Güve ilaçlama
HALI GÜVESİ
Bizim için zararlı olan bir Güve çeşididir. Evlerdeki hayvansal ürünleri besin olarak tüketirler.
Evlerimizde halı, kürk, kıl ve tüylü eşyalar, ipekli kumaşlar, yün elbiseler ve pamuksu eşyalara zarar verirler.
Halı Güvesi evlerde yumurtasını elbiselerin yaka altlarına dikiş arasına, elbiselerin koltuk altlarına bir koza ö;rerek bu koza içine bırakırlar.
Elbise Güvesi açlığa uzun zaman dayana bilen bir haşeredir. Halı Güvesi besin bulamadığı zaman kendisine bir koza örerek içine girer ve uzun zaman burada kalabilir.
DERİ GÜVESİ
Deri Güvesi evlerde ve fabrikalarda bulunan hayvansal bütün maddeleri yer.
Evlerde deri elbiseden tutunda deri koltuklara kadar her şeyi kemirirler. Bu haşere gurubu deri fabrikaları veya depolar için büyük bir tehlike arz ediyorlar.
Deri Güvesi ilaçlaması için mutlaka ilaçlama şirketinden yardım alın ve mücadele için mutlaka ilaçlama şirketi ile çalışın.
AĞAÇ VE AHŞAP GÜVESİ
Ağaç Güvesi tamamen ahşap ve odunsu maddelerle beslenir. Bu Güve çeşidi tahta ve ahşaptan oluşan tüm maddeleri kemirirler. Ağaç Güvesi kullandığımız eşyaları kemirip zarar verdiği için bizim için çok zararlı olan bir haşeredir. Güve ve çeşitleri insanı ısırıp sokmazlar bu tür canlılar insanın besinlerine ve eşyalarına zarar verir.
Güve Güveler
GÜVE İLE MüCADELE VE Güve İLAçLAMA
Her Güve çeşidi için kullanılan ilaçlar farklıdır. Bu bakımdan Güve ilaçlaması yaptırdığınız zaman mutlaka ilaçlama şirketinden yardım ve bilgi alınız.
Güve ile bireysel mücadelede kokusu kötü olan Güve kovucu ilaçlar kullanılmakta yalnız bu giyim mağazalarının satışını düşürmekte ve tahıl ambarlarında bu sağlık açısından kullanılmaz. Güve ile mücadele mutlaka profesyonel ilaçlama firmasından yardım alınmalı. Güve yumurtlama yöntemi ile çoğaldığı için periyodik ilaçlama yapılmalıdır.
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir