Çekirge
çekirge
ÇEKİRGE, ÇEKİRGELER, ÇEKİRGE RESİMLERİ ÇEKİRGE İLAÇLAMA HAKKINDA GENEL BİLGİ

Çekirge, çöllere yakın alanlarda yaşayan ve ekinlere zarar veren zıplayıp uçabilen böcek türüdür. Çekirge ülkemizde genelde Güney Anadolu ve

Trakya bölgelerinde görülüp tarıma büyük oranda zarar veren canlıdır. Çekirgelerin vücut yapısı diğer böcek türlerinden farklı olduğundan kolaylıkla tanınabilir. Çekirgenin 6 ayağı vardır. Arka bölümde bulunan 2 ayağı diğer ayaklarına oranla daha uzun ve güçlüdür. Çekirgenin başının her iki yanında bir çift ince uzun anten bulunur. Çekirge antenleri sayesinde beslenmeleri için gerekli olan besinlerinin yerini rahatlıkla bulur. Çekirge ağzının içinde bulunan 1 çift keskin kıskaçları ile bitkileri ve ekinleri kemirerek beslenir.

Çekirge otçul olup bitkilerle beslenir. Çekirgeler bağ, bahçe, tarla gibi alanlara topluca saldırıp istila ederler. Çekirgeler tarlalara, ekinlere ciddi ölçüde zarar verirler.
Çekirgeler zengin bitki örtülü ülkelere toplu olarak yaptığı göçlerle bilinir. Bu çekirgeler tarım alanlarına kümeler halinde yumurta bırakırlar. Bu yumurtalar bahar aylarında yağan ilk yağmurların akabinde açılır. Bu yumurtalardan çıkan kanatsız çekirge yavruları ekinlere, bitkilere saldırıp yiyip bitirir. Çekirgeler başta tarımla uğraşan çiftçiler olmak üzere bağı bahçesi olan insanların korkulu rüyasıdır. Yavru çekirgeler gelişimi tamamlayıp kanatları oluşunca göç ederler. Çekirgeler sürü halinde göç ettiklerinden dolayı gökyüzünü karabulut gibi kaplar. Bu esasında hem görüntü olarak hem de vereceği zararı düşünürsek ürkütücü bir tablodur.

Çekirgeler Çekirge İlaçlama

çekirgenin boyu birkaç mm olup 20 cm kadar büyük olanları da vardır. çekirgenin boyu ve rengi yaşadığı alana, iklime göre farklıdır. çekirge kamufle olarak yaşadığı alanın rengindedir bu şekilde kendini diğer canlılardan korur ve daha fazla güvende olur.
çekirge ile mücadele mutlaka profesyonel haşere ilaçlaması yapan firmalarından yardım alınmalıdır. çünkü Çekirgeyle mücadele de neticeye ulaşılacak tek çözüm budur. Geçmişe baktığımızda çekirgeyle mücadele de ferdi mücadelenin yetersiz kaldığını ve çekirgelerin birçok ekini istila edip kıtlık yarattığını görebiliriz.

çekirge çekirge
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir