Kulağakaçan
kulağakaçan
Kulağakaçan, Kulağakaçan Böceği, Kulağakaçan Resimleri– Kulağakaçan Böceği İlaçlama

Kulağakaçan böceğinin vücudu inceden kalına doğru takip eder. Boyları türüne göre değişiklik gösterir genelde 20 mm kadar olan kulağa kaçanın bazı türleri ise 3 – 4 cm kadardırlar.

Kulağakaçan kanatlı böcek türlerindendir. Kulağakaçan böceklerinin bedeninin üst kısmında çok küçük yapıda kanata benzer yapıları var bu organları kesinlikle uçmak için kullanmazlar.

Kulağakaçanın üç çift bacağı başında bir çift uzun anteni vardır, kuyruk kısmında ise pense şeklinde kıskaç vardır bu kıskaçlar erkek olan cinslerde daha gösterişli büyük ve kıvrak olur. Dişilerde ise daha düz yapıdadır bu kıskaçlar güçsüz ve zehirsizdir.Kulağakaçan bu kıskaçlarıyla rahatlıkla tanınır. Bu böceğin rengi sarı, kahve ve siyah tan oluşur. Dokuz yüze yakın yaşayan türü vardır. Bu böcekler hızlı koşup kaçabilirler.Kulağakaçan böcekleri besinlerin yerini baş bölgesindeki antenleri sayesinde bulurlar.
kulagakaçan kulağakaçan ilaçlama

Kulağakaçan bitkisel ve hayvani beslenir. Evlerdeki bitkilerin yapraklarını ve çiçeklerini kemirip yer. Bahçelerde ağaçların meyve ve çiçeklerini ekinlerin tohumlarını yiyerek beslenir. Kulağakaçan özellikle şeftali, dut, üzüm, vişne, kiraz ve kayısı meyvesini tüketir. Kulağakaçan aynı zamanda hayvani beslendiği için her tür ölü böcekleri de yer.
Kulağakaçan böcekleri genelde sıcak havalarda gece gündüz görülebilirler. Evlere ağaçların üzerinden ve alınan sebze ve meyvelerden rahatlıkla ulaşılabilir.
Kulağakaçan geceleri insanlar uyurken ağzına, burnuna ve kulağına girip tehlike yaratabilmektedir. Kulağakaçan ismini buradan almıştır.
Kulağakaçan böceği genelde kayalıkların ve taşların altında, yaprak altlarına, ağaçlar üzerine sığınırlar. Binaların çatlak ve yarıklarında, bahçedeki ağaçların kabuklarının altında yuvalanır.
Kulağakaçan böceği ile mücadele için öncelikle yuvalandığı yerleri bulup ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlama için kesinlikle profesyonel yardım alınmalı ve bu yardım haşere ilaçlama firmalarından alınmalı.
Kulağakaçan böceklerini ilaçlarken dikkat etmemiz gereken konulardan biride kullanılan ilaçlardır. Kulağakaçan böceği meyveler üzerinde bulunduğu için ilaçlama yapılırken dikkatli olmak gerekir çünkü ilaçlar insan sağlığı için tehlikeli olabilir.

kulağa kaçan ilaçlama ilaçlama
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir