Mite

Mite ve Akarlar İnsan hayvan ve bitki gibi canlıların yaşadığı ortamda canlı artık ve döküntüleriyle beslenen, gözle görülemeyen başı, gövdesi, bacakları ve de birçok türü olan canlılardır. özellikle tozlu bakımsız evlerde tavuk, güvercin ve farelerde, bazen suda ve otluk alanlarda çok yaşarlar. Mite insanların ve bazı hayvanların(güvercin, tavuk, fare) deri döküntüleriyle beslenen akar türlerinden biridir ve 140 – 160 kadar akar türü bulunmaktadır. İnsan vücudunda milyarlarca mite barınır ve bu mite canlısı çok küçük yapıda olup mikroskop yardımıyla ancak görülebilir. Mite genelde tozlu evlerde ve nemli ortamlarda barınırlar. Mite insanlar için son derece çok tehlikeli olan astım hastalığına ve bronşite sebebiyet verir ve bazı kişilerde alerjiye yol açar. Bu durumda insanların vücudunda kızarıklık, iğnesi batmalar ve lokal iltihaplar oluşabilir.  Mite canlısı insanlar arasında mayt veya toz akarı diye farklı isimler alır.
Mite ev için de koltuk, yün yastık ve yorganlarda, battaniye, halı ve yünlü tüm kumaşlarda, çocuklarımızın severek oynadığı pelüş oyuncaklarda ve yataklarımız da barınırlar. Mite nemli ortamları sevdiği gibi sıcak ortamları da çok sever. Yatak odalarımızda ki yataklarımız onlar için ideal yaşam alanıdır.

mitelermite

Mite astıma ve bronşite sebebiyet veren parazittir ve astım ve bronşit hafife alınamayacak kadar riskli bir hastalıktır. Astım insan evresinin başında yani bebeklikte başlar ve insan ömrünü her yönüyle olumsuz etkiler. Astımı olan bir insan solunum da zorlanır ve nefes alamaz. Astım çoğu zaman nefes darlığına ve hatta daha sonraki evrelerde ölüme sebebiyet verir.
Mite den dolayısıyla astımdan korunmak için şu hususlara dikkat etmeliyiz;
Mümkün olduğunca yün yatak, yastık, yorgan yerine silikon ve elyaftan yapılan ürünleri tercih etmeliyiz.
Mite ile mücadelede mutlaka ilaçlama firmasından destek alın ve ilaçlama bu iş için kesin çözümdür. Mite haşeresi ile mücadele edilirken mutlaka şirketimizden bilgi alın çünkü ilaçlama dışında aşağıda yapılan tüm işlemler kesinlikle maytlardan kurtuluş yolu değildir.

mite ilaçlamaMiteler
Anti bakteriyel yatak kullanmalıyız. Odalarımızı özellikle yatak odalarımızı her gün havalandırmalıyız.Yatak odalarımız da mümkünse halı ve kilim kullanmamalıyız. İllaki kullanmak istiyorsak halı yerine kilim tercih etmeliyiz.çocuklarımız pelüş oyuncaklarından o sevimli ayıcıklarından vazgeçmeyeceği için oyuncaklarını buzdolabı poşetine koyup ağzını bağladıktan sonra buzluğa yerleştirip en az 45 dakika bekletmeliyiz. çünkü mite soğuğu sevmez ve ölür.Emiş gücü yüksek olan özel geliştirilmiş süpürgeleri tercih etmeliyiz.
Bu ve benzeri yöntemler kesinlikle maytları yok etmez yukarıdaki belirttiğimiz gibi mutlaka maytları yok etmek için evlerimizi ve yaşam alanlarımızı ilaçlamak gerekir.
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir