Bit
Bit

Bit, Bit İlacı, Bit Neden Bulaşır, Bit İlaçlaması Nasıl Olur, Bit Sirke Nedir, Bit İle Pire Arasındaki Fark Nedir Ve Bit Hakkında Tüm Bilgileri Bulabilirsiniz.

Bitler adını duyduğumuz da dahi kaşınmamıza neden olan parazitlerdendir. Çok küçük, yaklaşık 2- 5 mm dir. Bitlerin 3 çeşidi bulunmaktadır. Bunlar,Baş Vücut Kasık bitleridir.

Bit memeli hayvanların ve insanların vücutlarındaki kanlarını emerek yaşar. Genelde günde 3 -4 kez kanlarımızla beslenirler.Bitlerin ergin olanları uzun süre beslenmeden yaşayabilirler. Bitin yumurtasına sirke denir.

Bitler yumurtalarını saç diplerine ve çamaşırlarımıza yapıştırırlar. Bu yumurtalardan saç diplerimizi kaşımakla kurtulamayız. çünkü bit çok kuvvetli bir şekilde yumurtalarını yapıştırır ve sirkeler beyaz renklidir. Sirke içinde bulunan larvalar yaklaşık 2 hafta içinde yumurtadan çıkarlar ve bunlar yaklaşık erginleriyle aynı büyüklüktedirler ve yumurtadan çıktıkları 12. gün erginleşir. Rengi üzerin de yaşadığı canlının rengine yakındır. Genelde saç tellerinde ve kulak arkaların da yaşarlar. Bitin diğer çeşitlerinden olan kasık biti kasıklarımızın arasından derimize girerek orda kanlarımızı emerek yaşamlarını sürdürürler. Vücut biti saç bitlerine oranla daha büyüktür. Vücut biti yumurtalarını çamaşırlarımıza ve vücudumuzdaki tüylere bırakır. Bitlerin tümü ortak yaşam alanlarında ve şahsi eşyalarla diğer insanlara da bulaşır. Bitler çok çabuk bulaşma yönüyle tanınır. özellikle okullar da ve onun gibi kalabalık alanlarda çok hızlı bir şekilde kişiden kişiye geçer.

Bitler Saç Biti

Bitin ısırdıkları yerlerde şiddetli kaşıntı olur ve deride kararma ve lekeler oluşur. Bitin ısırdıkları yerlere bakteriler yerleşirse hastalıklar doğar. Bitlerin sebep oldukları hastalıklar basite alınmayacak kadar tehlikeli hastalıklardır. Bu hastalıkların adı, Tifüs, Beş gün humması, Hummayı racia bu hastalıklardan bazılarıdır. Bit den korunmak için temizliğe çok dikkat etmeliyiz. çünkü bitler pis alanlarda oluşur. Eğer çevremizde herhangi birin de bitlenme olmuşsa mümkün olduğunca yaklaşmamalıyız ve o kişinin eşyalarını kullanmamalıyız. Eğer bitlenmişsek bu parazitten kurtulmak için doktor tavsiyesiyle, geliştirilmiş ilaçlar ve şampuanları eczaneden temin edebiliriz. Kişisel temizlik dışında yaşam alanımızı da yetkili ilaç şirketlerine mutlaka ilaçlatmalıyız ki kesin çözüme ulaşabilelim.

Bit Bit ilaçlama
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir